Pappa älskar dig! av Ferat Korkmaz
Utgiven av AOO förlag.
”Det är hemskt att utestänga sitt barn från en av föräldrarna. Vi vuxna har möjligheter att bestämma, men det har inte barnen. Det är deras mänskliga rättighet att träffa och ha en nära kontakt med båda sina föräldrar, det står i FN:s Barnkonvention. Ändå fick jag kämpa som en furie för att få träffa min son.”
Orden är Ferat Korkmaz, pappa till lille Deniz.
I den självbiografiska boken Pappa älskar dig! skriver Ferat om hur han, Selma och sonen Deniz har hamnat där de är just nu i livet.
Det vill säga mitt inne i en vårdnadstvist som har hamnat i både svensk och tysk domstol. En vårdnadstvist som är kantad av systematiskt umgängessabotage och asociala uppfostringsmetoder.
Citat tidningen Dagen (040810) Förlorade barn (del 2 av 3)
Ferat Korkmaz dröm är att få vara en ansvarsfull pappa. Men hans berättelse handlar om en helt annan sak, hur han steg för steg raderats ut från sin sons liv.
Efter att ha förlorat en vårdnadstvist är numera drömmen avlägsnare än någonsin.
Att få vara en ansvarstagande och närvarande förälder kan tänkas vara självklart för de flesta, men helt hopplöst och otänkbart för andra.
Umgängessabotage, det är ett bra ord för att sammanfatta vad Selma har sysslat med under de senaste åren, sedan hon kidnappade Deniz och försvann. Hon har systematiskt, med hjälp av släktingar, saboterat umgänget mellan sonen Deniz och pappan Ferat.
När jag läste boken, så vad det vid flera tillfällen som jag önskade att Ferat gjort slut med Selma. Förhållandet mellan dem var inte sunt och Selma hade inga ambitioner alls att vara en del av en familj med Ferat. Hon var själv i en tvåsamhet, det är synd att inte Ferat märkte det tidigare. Fast då hade han inte haft sin son Deniz, född den 8 december 2005 på Södersjukhuset i Stockholm.
Min bild av Selma är av en trasig, lat, manipulativ, asocial kvinna med en bild av verkligheten som inte alltid stämmer överens med verkligheten. Och det är verklighetens fel, för Selma har aldrig fel! (enligt Selma själv)
Selma får vi veta har under en period av sin barndom levt med sin moster Gulsen i Turkiet menad Selmas föräldrar sökte arbete och bostad i Tyskland.
Ferat beskriver Gulsen som en väldig manipulativ kvinna, den som inte höll med om hennes åsikter var inte välkommen i hennes krets. Selma har till viss del tagit efter Gulsens syn sätt och åsikter.
Ferat har gett Gulsen ett smeknamn som ger en liten bild av den centrala roll hon spelar i en grupp personers liv, Moderskeppet.
Jag fick det engelska ordet Puppet Master på hjärnan när jag läste hur moster Gulsen styrde och ställde med människors liv utan en endaste tanke på hur stor skada hon ställde och ställer till med.
Jag är grymt imponerad av att Ferat, trots alla provokationer och all byråkrati, inte ger upp och att han inte brusar upp. Han kämpar på för sin son och för att sonen ska ha rätt till sin pappa.
Det som händer i det svenska och tyska rättsväsendet är ett bevis på att en vårdnadstvist är otroligt svår att vinna om man är man.
Och att du kan manipulera och ljuga hur mycket du vill – om du är kvinna. Hela rättsmaskineriet kring vårdnad och andra tvister kring barn är ju anpassat efter mammornas behov. Ingen har tänkt på barnen och papporna.
Barnets bästa är en term som inte på några sätt är relaterat till det verkliga livet, inte när det gäller Deniz bästa i alla fall.
”Efter allt Selma gjort, fick hon nu lagen på sin sida. Detta gav henne carte blanche att styra och sabotera vårt umgänge hur hon ville. Jag såg ännu ett helvetiskt år av besvikelser framför mig. Trots att jag kämpat som en galning och lyckats strypa de flesta kryphål Selma letat fram, hade jag förlorat allt.
Medan föräldern som förstörde och saboterade fick hjälp av myndigheterna och socialtjänsten.
Med facit i hand förstod jag varför många pappor blir alkoholister eller hamnar i fängelse efter att ha förlorat vårdnaden om sina barn, rätten att överhuvudtaget träffa sina barn. Jag hade haft alla bevis och ett svenskt domstolsbeslut – ändå vann Selma.”
Jag fick denna bok genom en gemensam vän till Ferat och mig. Jag läste några rader när jag fick texten och sedan när jag hade fixat allt jag hade på ”att göra listan” för dagen och regnet smattrade mot altantaket så satte jag mig ned och sträckläste boken.
Det gick inte att sluta, jag var för nyfiken och ville veta hur mycket som Selma skulle ställa till med för att göra Deniz och pappa Ferats liv till ett helvete.
Och tro mig jag blev inte besviken när det gäller Selmas sätt att ”lösa” problem, men jag tänkte stilla för mig själv medan jag läste;
Vilken sund mamma gör på detta viset mot ett barn och barnets pappa ???
Hur kan man så känslokallt bara radera och sabotera bort en pappa ur ett barns liv, bara för att man inte har någon lust att pappan ska vara en del av barnets liv?
Det finns inget missbruk, misshandel eller på några andra sätt missförhållanden eller övergrepp begångna av pappan mot barnet eller mot mamman, så varför har pappan inte rätt att vara förälder – en aktiv och närvarande och ansvarstagande förälder till sitt barn ?
Det sista ordet är inte sagt i vårdnadstvisten mellan Selma och Ferat angående lille Deniz och jag hoppas för Deniz skull att hur domslutet nu kommer att lyda att HAN får rätt till båda sina föräldrar.
Det visar ju klart och tydligt att Mamman inte vill sitt barns bästa. Ett barn behöver båda sina föräldrar och även om te.x föräldrarna skulle vara ovänner så borde man tänka på sitt barn och barnets behov först, men det gör inte Selma som istället försöker göra allt för att deras son inte ska ha en pappa. Min uppfattning av Selma är att hon försöker ”straffa” Ferat och använder deras son Deniz för att göra det, det hon inte tänker på är att det drabbar Deniz med. Ett barn har rätt till båda sina föräldrar, Selma borde tänka mer på sin son och inte bara på sig själv och sina behov.
Man är lika mycket förälder även om man inte burit barnet i magen, en pappa borde ha rätt till sin son.
Ja detta är ett fruktansvärt övergrepp, ett psykisk och fysiskk misshandel av ett barn och fadern och borde vara lika socialt oacceptabelt som sexuella övergrepp på ett barn. Det anser en stor aktoritet på områet Dr. Richard A. Warshak.
Jag håller tummarna hårt för Deniz och Ferat.
Ferat jag vill köpa en bok av dig med dedikation.
tommyjonsson45@hotmail.com
En mamma som hindrat/hindrar forfarande umgänget mellan barnet och pappan…
Varje vecka nekas tusentals barn att få träffa sin pappa av olika orsaker. Oftast är det onödigt umgängessabotage som ligger bakom.
Umgängessabotaget får fortsätta vecka efter vecka utan åtgärd från myndigheterna. Detta är nånting som är
oerhört psykiskt påfrestande för dom utsatta (barnen och papporna)
För detta finns det knappt eller inga lagar alls vad gäller straff,åtgärder mm som hjälper barnen.
Lagen måste skärpas i detta så att umgängessabotaget och den psykiska misshandeln kommer bort för barnens bästa.
Det är fruktansvärt att använda barnen som slagträ av hämndbegär eller någon annan självisk anledning. Den som alltid lider störst förlust är barnen.
Hej Tommy,
boken finns att köpa tidigast 25 aug på
http://www.aooforlag.se
http://www.pappaalskardig.se
Tack för visad intresse.
Mvh/Ferat
Alla dessa böcker är viktiga. Då dom speglar det som sker nu och det som faktiskt händer. Dina barn har rättigheter oavsett vad dom eller deras för’äldrar påstått och hur myndigheter agerat.
Stark berättelse.
Leroy
http://www.dads-r-us.se/2010/08/11/pappa-alskar-dig/
Hej,
Detta är en av årets viktigaste böcker. Den speglar hela mit pågående liv just nu,där jag själv hamnat i en massa oärliga förtal och anklagelser.Hur advokater både försvarar den som vill barnets bästa, att båda föräldrarna ska ha rättigheter att träffa sitt gemensamma barn. Och där advokaten ställer upp på den andra förälderns lögner och få dessutom betalt för det. Och hur lätt manipulerade Socialen och familjerätten är inom vårdnads tvister.
Detta måste få sig ett slut mäst för barnets bästa.
Och vilka är det som håller på med dessa galenskaper jo vuxna människor,oftast välutbildade människor som så väl inom social tjänsten samt inom tingsrätten.
Dessa männsikor medverkar till ett grovt brott trots att dom borde veta bättre just med anledning att dom borde vara mera pålästa en många andra .
Men tydligen så är det snågot som är helt fel inom lagen som har upprättats av politiker, där svaret blir vi kan ingenting göra du får vända dig till en advokat,då kan man ju undra hur dessa instutioner kallar sig för socialen och familjerätten.
när dessa medverkar till barnets sämsta. Vakna nu.
Olli
[…] hoppas att denna nyhet från Tyskland kommer att ge Ferat och Deniz den hjälp de behöver för att få rätten till att vara pappa barn – en familj, oavsett vad […]
[…] Andra bloggare om boken: Ann-Maries blogg […]
Herregud människor!!!!
Hur kan ni vara så blinda och tro på alt han säger??!!
Ni förstår väl själva att han inte är objektiv och berättar bara ur sitt perspektiv, det är en självbiografisk bok trots allt!
Har inte läst boken men kommer inte heller att läsa den efter att läst lite vad boken handlar om. Det är rena pajkastningen.
Var källkritiska säger jag bara!!
//En källkritiker
Jag får förmoda att kritik som denna framför du även mot de mammor som skriver självbiografiska böcker om sin kamp för sitt/sina barn?
”Inte utan min dotter” är ju en bra start att granska, eller ?
Absolut!! Jag håller med dig om att ” Inte utan min dotter” är en väldigt subjektiv berättelse av en mamma och den säger inte hela sanning.
Min poäng här är inte att ta parti (kvinnor el män) utan anser att boken är inte väl skriven (grundat på recensionerna). Selma, hennes släktingar mfl verkar vara ”the bad guys” och Ferat är den snälle och ansvarsfulle pappan! Lite själv insikt och granskning måste man ha om man skriver en sådan bok. Jag tappar tilltroende till det han säger pga smutskastningen…
//
Ok Beck då förstår jag din kritik.
@ Beck
Hur kommer det sig att det kritiseras att en pappa som skriver sin självbiografiska bok om sin kamp för sitt barn smutskastar mamman och hennes närstående familj?
Jag har då aldrig hört samma beska och nedvärderande kritik om en mamma som skrivit om sin självupplevda kamp om sitt barn.
Då när en mamma skriver en bok så är det rosande kritik och förstående, men inte när en pappa berättar samma tragiska levnadsöde.
Hycklande inställning och skygglapparna på verkar det vara för dig, Beck.
[…] finns lite bloggat om boken ”Pappa älskar dig!” av Ferat Korkmaz. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Här hittar du tidningen Dagens reportage om Deniz och […]
@Misan
Du verkar inte ha läst vad jag skrivit eller så vill du inte förstå det. Jag kan ha samma kritik mot en mamma som smutskastar allt och alla på ”andra sidan”. Det spelar ingen roll om det är en mamma eller en pappa som skriver det.
Att du inte hört någon kritik mot en mamma som skrivit sin självbiografi beror nog på att du inte är tillräckligt påläst.”Inte utan min dotter” har fått både ris och ros.