Pär & GenusNytt ger mig ett tips om att läsa Elisabeth Höglunds krönika i dagens Aftonbladet som jag tycker att även ni kan ta och läsa!
Så här skriver Pär om Elisabeths krönika:
Samhällsklimatet när det gäller genus har blivit så skruvat att man nästan faller i extas när man läser en artikel som den här – som egentligen inte gör något annat än säger det uppenbara. Icke desto mindre är det starkt av Elisabet Höglund att gå emot det politiskt korrekta mansföraktet och försvara gruppen män. Jag har mejlat henne och tackat för det.
Det är märkligt att när det någon gång då och då kommer ett kraftfullt försvar av män i media så är det ofta en kvinna som står bakom. Jag undrar vad det kan bero på.
Och här har vi citat från denna mycket läsvärda och icke politiskt korrekta krönika:
Jag trodde inte mina öron. Hur långt har det gått i Sverige egentligen? Är det så att varje man som närmar sig ett dagis omedelbart ska betraktas som pedofil? Är det så att männen fortfarande anses vara djur, som barnen till varje pris måste skyddas emot?
Ett viktigt skäl att rekrytera män till barnomsorgen är att bryta dagens mönster med totalt enkönade arbetsplatser. I dag möter små barn under sina första levnadsår nästan bara kvinnor.
Först är det mamma som är hemma under större delen av föräldraledigheten. Sedan är det dagis, där 97 procent av personalen är kvinnor. När barnen sen börjar skolan möter de betydligt fler kvinnliga lärare än manliga. Är sedan mamman ensamstående, vilket inte är ovanligt, så ser barnen inte ens till någon pappa på kvällarna.
En totalt enkönad värld är ingen bra uppväxtmiljö för barn. Barnen måste på ett naturligt sätt få möta män och få manliga förebilder. Risken är annars att även barnens bild av männen blir förvrängd.
http://www.dads-r-us.se/2010/11/30/elisabet-hoglund-utmanar-feministisk-kollektivsyn-pa-mannen/
Att Elisabet Höglund tar bladet från munnen och vågar gå mot strömmen visar på civilkurage.
Förhoppningsvis kan man skönja ett trendbrott i den politiskt korrekta och feministiskt ensidiga nyhetsrapportering som råder samt bristen på forskning om ett tabubelagt område som kvinnors makt och sexuella utnyttjande av barn, män och andra varelser (djur).
Kanske är dessa frågeställningar något för en modig forskare (utan genusvetenskapliga och feministiska glasögon) att fördomsfritt studera närmare?
Jättebra krönika.. jag la upp den på min Facebook-sida!