Manhoran verkar vara riktigt på tapeten i DN. Idag så kan man bla. läsa om en terapeut vid namn Lisen Lindström vid prostitutionsenheten i Stockholm som uttalar sig i frågan.
Enligt Lisen så riskerar män som säljer sin kropp till kvinnor att skada sin sexualitet.
Är det inte lika för alla som säljer sin kropp, eller är det enbart män som kan skada sin sexualitet?
Det låter lite märkligt att hon pekar ut de män som säljer sex och säger att deras sexualitet skadas av att de är prostituerade. Denna terapeutiska analys från Lisen borde väl vara lika för alla prostituerade oavsett vad de har mellan benen, eller ?
Det är bra att denna delen av prostitutionen kommer fram och att allmänheten ser att det är inte enbart kvinnor som är de som säljer sex.
Vi får även reda på av justitiekansler (JK) Anna Skarhed att Ingen kvinna har lagförts för att ha köpt sex i Sverige. Trots att polisen vet att det förekommer.
Fast polisen vet ju om en hel del brottslighet utan att därför ingripa, så jag får vara nöjd (?) med att DN’s Insidan skriver att polisen vet om att kvinnor bryter mot lagen genom att betala för sexuella tjänster.
Vi får veta att justitiekansler (JK) Anna Skarhed menar att sexköpslagen som kom till 1999 för att bekämpa mäns våld mot kvinnor.
Men har vi inte kvinnofridslagen för det ?
Eller missförstår jag vad JK Skarhed menar ?
Sexköplagen är ju för att kriminalisera den person som köper sex. Oavsett vad köparen har mellan benen, för jag är ganska säker på att lagen inte är skriven som Kvinnofridslagen.
I ännu en artikel får vi veta att det är ”Extra tabubelagt med kvinnliga sexköpare”.
Vi får veta att denna handel med sex när mannen är horan är annorlunda uppbyggt än när kvinnan är horan.
Tydligen så är det rekommendationer som är en av de viktiga delarna av den manliga prostitutionen.
De manliga prostituerade blir allt fler på internet.
– Finns det en tillgång så finns det efterfrågan. Och tillgång finns det definitivt, säger Linda Byqvist, rådgivare vid socialtjänstens enhet Kast i Malmö, en mottagning som tar emot sexköpare som söker stöd och hjälp.
Svårigheten att uppskatta omfattningen beror dels på att det är extra tabubelagt med kvinnliga köpare. Sex är något kvinnor förväntas få, menar Jonas Flink, socialsekreterare i polisens kommission mot människohandel i Stockholm.
Mörkertalet beror också på att handeln i ännu större utsträckning än när sexköparen är en man, bygger på rekommendationer.
Annonseringen är väsensskild från den som riktas till män. Om prostituerade kvinnor anger bröststorlek och sätter in porriga bilder på sina underliv, betonar mannen sin sociala och kulturella kompetens.
– Det återspeglar ett könsrollsmönster där kvinnans sexualitet omhuldas i ett filter av förälskelse, säger Linda Byqvist.
I SVT-dokumentären ”Tabu” (2007), om kvinnor som reser till Gambia där de har sex med yngre afrikanska män, betonas just förälskelsen, hur ”snälla” och ”omtänksamma” männen är.
– Samma typ av dokumentär om manliga sexresor skulle ha en helt annan inriktning, säger Linda Byqvist.
Det är bra att DN’s Insidan har uppmärksammat att män säljer sex och att kvinnor köper sex.
Det är inte många av dem som arbetar med att synliggöra prostitutionen och propagera emot den som erkänner att en hora kan vara en man och att en torsk kan vara en kvinna. Och massmedia har inte så här stora artikelserier eller kampanjer när det gäller kvinnliga torskar och manliga prostituerade.
Bilden av prostitution och av de som köper sex måste bli mer verklighetsförankrad än vad den är nu. Och att traska på i invanda fotspår utan att utforska och kontrollera nya vägar gör att samhället ger sitt tysta JA till handlingar som är enligt lagen straffbara.
Vi är ju lika inför lagen, eller ?
Om nu både kvinnor och män köper sex, som enligt Svensk lag är ett brott, borde då de inte vara likställda som förövare dvs Torsk som Torsk ?
Kommentera gärna, din kommentar kommer att inte synas förrän och om den godkänns av blogginnehavaren. Feel free to comment, your comment will not appear until and if approved by the blog owner.