Från hemsidan för Amnesty.se om Amnesty.
Amnesty International är idag en världsomspännande organisation som arbetar för mänskliga rättigheter. Arbetet grundas på noggranna utredningar om brott mot dessa rättigheter och internationella konventioner som reglerar rättigheterna. Organisationen står fri från alla regeringar, politiska ideologier, ekonomiska intressen och religioner.
Amnesty Internationals vision är en värld där varje människa åtnjuter alla de rättigheter som ingår i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.
Amnesty International utreder och dokumenterar allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter. Vi utövar påtryckningar mot makthavare för att förebygga, förhindra och stoppa dessa kränkningar, samt kräver att de som gör sig skyldiga till övergrepp ska ställas inför rätta. För att öka kunskapen om de mänskliga rättigheterna arbetar Amnesty International även med information, utbildning och opinionsbildning.
Exempel på frågor som Amnesty International arbetar för:
– rätten till åsikts- och yttrandefrihet
– rätten att inte bli diskriminerad, till exempel på grund av politisk eller religiös åskådning, etnisk tillhörighet, kön eller sexuell läggning
Det är märkligt att denna organisation har tagit bort ett filmbidrag från sin hemsida och från filmprojektets hemsida.
Det märkliga är att denna organisation som beskriver sig som att stå fri från regeringar, politiska ideologier, ekonomiska intressen och religioner är helt under tummen på radikala och extrema kvinnojourer. Indikationer visar att även så kallade ”överlevare” har utövat påtryckningar mot Amnesty för att filmen skall försvinna.
Visionen som Amnesty säger sig ha att varje människa åtnjuter alla de rättigheter som ingår i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, verkar inte sträcka sig till de män som kämpar för rätten att vara pappa.
Amnesty arbetar bland annat med åsikts- och yttrandefrihet, och jag får förmoda att de krafter som tryckte på för att filmen “The Right to be a Father” fick yttra sina åsikter fritt medan Sara Sivesson, Jerry Wallén, Sandra Atas och Oskar Krantz de gymnasieelever på John Bauer gymnasiet i Halmstad som producerat filmen tystades – precis som de pappor som kämpar för sin rätt att vara pappa till sina barn.
Filmen handlar om diskrimineringen av pappor i vårdnadstvister och verkar inte ha “passat in” i den av Amnesty och KulturUngdom Angelägets arrangerade dokumentärfilmfestival om mänskliga rättigheter av och med unga filmskapare.
Vad jag har förstått så skulle denna film och en hel hög andra filmer visas under en filmfestival i Göteborg. Att den togs bort helt från festivalen och hemsidan är mycket märkligt och allvarligt.
Även om den inte vann eller kom på ”prispallen” så hade den lika stor rätt som alla andra filmer att bli visad på festivalen.
Detta agerande är en tydlig kränkning av de mänskliga rättigheter som Amnesty säger sig arbeta FÖR inte emot.
Amnesty kränkte Sara Sivesson, Jerry Wallén, Sandra Atas och Oskar Krantz genom sitt agerande.
Frågan är passade filmen inte in för att det var personer i juryn som inte förstod, inte gillade filmen, filmen hade ett för kontroversiellt tolkande av mänskliga rättigheter, att filmen klart visade en bild av kränkningar av de mänskliga rättigheterna som inte “stämmer” med den officiella bilden, att juryn var utsatta för påtryckningar att bojkotta filmen, att filmen tog upp ett olämpligt ämne, att om den visades under festivalen så skulle det bli protester på “vinklingen” i filmen ?
Frågorna är många och det verkar som om Rätten att vara Pappa inte är en rättighet som Amnesty Sverige kan ställa sig bakom i dags läget.
Eftersom erkännandet av det inneboende värdet hos alla som tillhör människosläktet och av deras lika och obestridliga rättigheter är grundvalen för frihet, rättvisa och fred i världen.
Artikel 1
Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.
Artikel 2
Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt. Ingen åtskillnad får heller göras på grund av den politiska, rättsliga eller internationella status som råder i det land eller det område som en person tillhör, vare sig detta land eller område är oberoende, står under förvaltarskap, är icke-självstyrande eller är underkastat någon annan begränsning av sin suveränitet.
Tydligen så är inte pappor en “art” som tillhör människosläktet, annars så hade de haft samma och lika rättigheter som mammor. Så Artikel 1 och 2 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna gäller ej för pappor. Inte för deras rätt att vara pappa i alla fall.
Om ni skulle känna för att skriva till Amnesty och ställa frågor kring Filmen ”The right to be a Father” så kan ni klicka här så kommer ni till ett formulär där ni kan fylla i era frågor och funderingar.
Här är två bra filmer om de mänskliga rättigheterna.
Uppsala Kvinnojour stoppar elevers bidrag i Amnestys tävling
Suveränt skrivet Ann-Mari. Det är hög tid att Sveriges folk får se hyckleriet. I så fall är det upp till oss själva för vi kan tyvärr inte räkna med speciellt mycket hjälp från våra gammelmedia som alla noggrant ser till att inte avvika från den politiskt korrekta mittfåran.
Dom få som vågar får ofta betala ett högt pris. Sanningen skall med alla medel hindras från att komma ut.
Tackar !

Har lagt in en länk till ditt inlägg på min blogg nu.
Det var snällt gjort, Joakim.